Založit novou webovou stránku nebo e-shopChci nový web

Vzkazy+Dotazy

01.11.2018
• J.H  |  01.11.2018 18:28:01  |  IP: 213.192.---.---
alespoň malé množství vykvašeného čaje, je to i prevence proti plísním

31.10.2018
• mato  |  31.10.2018 21:25:45  |  IP: 213.81.---.---
a musi sa pridat trocha caju s predoslej varky ??
• J.H  |  31.10.2018 17:44:38  |  IP: 213.192.---.---
Zdravím, s množstvím sypaného čaje to nesouvisí, kvašení může probíhat rychleji pokud je houba silná (více vrstev), tam lze kvašení zkrátit, optimální je houba s 2-4 vrstvami.Kvasinky na dně nádoby je dobré čas od času přecedit přes jemný cedník nebo nechat minimum kvasu z minulé dávky, ale i starší neomlazené houby začínají po krátké době "otctovatět".
• Mato  |  31.10.2018 14:25:36  |  IP: 213.81.---.---
Zdravim, co mam robit ked po 6 dnoch je napoj velmi kysly- octovy?? Skusal som kvasinky do noveho caju nedavat. Proste vlozil som len kombuchu bez caju s predoslej varky. Aj napriek tomu je napoj kysly. Caju davam 10g(to je asi 2 polievkove lyzice) na 4 litre napoja. Teplota je stala okolo 22 stupnov. Kvasinky tam uz asi davat vobec nebudem. Minule som ho musel scedit po 3 dnoch. Extremne to penilo. Pomoze este slabsi nalev ?? 5g caju na 4 litre vody ?? Alebo len skratit kvasenie zo 6 na 4 dni ? Po 4 dnoch je napoj super, len tam nesmiem davat kvasinky. Inak to rychlo zoctovatie.A to som sa tesil na antibioticky ucinok ktory kombucha ziskava po 7 dnoch kvasenia. Len to asi nedisiahnem. Ja mam matersku kulturu s holandska(nizozemi) a neda sa to porovnat s nasadami s ciech a slovenskam

08.10.2018
• J.H  |  08.10.2018 18:20:35  |  IP: 213.192.---.---
Zdravím :Mateční houba je např. koupená v obchodu z které vypěstujete dceřinné (víte původ houby).Vypěstované dceřiné houby jsou stejně kvalitní jako mateční, pokud jsou množeny nejlépe v kvalitním černém čaji (houbě se nejlépe daří v černém čaji)s dostatkem cukru a také svoji úlohu hraje i původ a jak byla vypěstovaná mateční houba.

07.10.2018
• Mato  |  07.10.2018 19:07:46  |  IP: 213.81.---.---
Zdravim, ako sa da vypestovat nova materska kombucha. Pri nechani hotoveho napoja pri pokojovej teplote vznika dcerska ci materska nasada?? Dakujem

21.09.2018
• J.H  |  21.09.2018 19:25:12  |  IP: 213.192.---.---
pokud teprve začínáte s výrobou nápoje, tak první nálevy je lépe vylít, houba někdy potřebuje delší čas aby se nastartovala, ona se musí vytvořit symbióza houby a kvasinek.
Doporučuji neubírat na cukru, ale zkoušet chuť nápoje brčkem a podle chuti odhadnout čas stočení rozmezí kvašení je 6-10 dní.
Správně vykvašená kombucha chutná kyselo-sladce, pokud převažuje kyselá chuť tak se zde nachází minimum cukru a je pro zdraví nejlepší.
• Pavla  |  21.09.2018 10:10:32  |  IP: 178.255.---.---
Dobrý den, zápasím s přílišnou sladkostí mé kombuchy. Na 2l používám 160g cukru, a i v jedenáctém dnu mi nápoj přijde příliš sladký. Alespoň s porovnáním s kupovaným nápojem rozhodně je. Obávám se, kdybych to nechala kvasit další dny, nápoj by byl příliš Kyselý.
Je řešení snížení dávky cukru a nebo nechat delší dobu kvasit?
Děkuji
Pavla

15.07.2018
• Dana  |  15.07.2018 21:09:50  |  IP: 82.144.---.---
Dobrý den, neměl byste někdo kombuchu - mladou houbu na prodej? Nabídky prosím nejlépe Kladensko, Rakovnicko, případně Praha - kam mohu přijet, jinak s možností zaslání. Stačí SMS a já zavolám. Tel 607 190 631. Děkuji.

12.07.2018
• J.H  |  12.07.2018 18:31:03  |  IP: 213.192.---.---
Zdravím, možností je více například můžete po skončení kvasného procesu houbu vytáhnout a nechat vykvašený nápoj bez houby, po určité době se na povrchu bude vytvářet nová tenká vrstva kombuchy nebo můžete hotový nápoj nalít do 1/2 sklenice a nechat při pokojové teplotě (bude se tvořit nová houba).Nová houba se bude tvořit také podle šířky nádoby.



Nový vzkaz
nick  
text
 
 
491+2osm  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
TOPlist
aktualizováno: 01.06.2018 17:17:55