Dodatek:
Velmi zajímavé zjištění u prodávané kombuchy její skladovatelnost je 1 rok a u některých dokonce 2 roky při pokojové teplotě. Údajně se stáčí nápoj nedokvašený? Zdroj: časopis Phoenix 3/2005
Naskenovaný článek zde : https://kombucha.wbs.cz/casopis_phoenix_1_new.jpg
https://kombucha.wbs.cz/casopis_phoenix_2_new.jpg
Výzkumy prováděné během posledního století svědčí o výhodách, které pěstování kombuchy skýtá. Kombucha má však jednoho nepřítele: Jsou jimi komerční zájmy, které se snaží spotřebitele navádět pouze vlastním směrem. Nápoj, který je nabízen v prodeji, není často ještě hotový, to proto, aby byl sladký, aby lépe chutnal a aby déle vydržel na skladu. Ale takový nápoj, protože je nedokvašený, obsahuje ještě velké množství nezpracovaného zbytkového cukru. Proto je nebezpečný pro diabetiky, lidi se zažívacími těžkostmi, pro nemocné rakovinou a další. Správně vyrobený nápoj je však právě na tato onemocnění doporučován. Je však nutné dodržet správnou technologii, a to můžeme dokázat jen při vlastní výrobě, pokud známe správný návod.
_________________________________________________________________________________________________